DINOSOUR SUDAH PUPUS. TAPI, BANGSA YANG MEMBACA, LEGASINYA AKAN BERKEKALAN.

Jangan buat pembelian di sini. Abam T-Rex nak fokus membaca buku tanpa gangguan. 

Untuk pembelian buku secara online, terus pergi ke website

BOOKCAFE: KEDAI BUKU ONLINE

Klik Di Sini

 


Hari-Hari Sayang Nabi Volume 1: Hidupkan Hati Cantikkan Akhlak (C285)

RM10.90
Weight: 0.21 kg 
9789671198933
Out-of-stock
===========================
Format: Paperback
Saiz: 6" x 9”
ISBN-13:9789671198933

Jumlah Muka Surat: 136
Berat (Kg): 0.21
Penulis: Nik Wafdi
===========================

 

Mempersembahkan sebuah karya hebat yang diilustrasikan oleh Nik Wafdi, Hari-hari Sayang Nabi. Karya ini memuatkan lebih 60 hadis pilihan yang mendidik hati dan mencuit iman dengan ilustrasi kartun yang menarik.

 

Semua penceritaan yang dilakarkan menyentuh fenomena umat Islam masa kini. Ia mengandungi nilai etika dan prinsip moral yang sepatutnya menjadi gaya hidup umat Islam yang sebenar. Komik ini juga memuatkan pelbagai panduan berakhlak mulia seperti menghormati hak orang lain, menjaga pergaulan, bercakap benar, amanah dan sebagainya. Walaupun berlatar belakangkan kisah kehidupan kanak-kanak tetapi ia sesuai dibaca dan dihadam oleh semua lapisan masyarakat yang ingin mengamalkan sunah-sunah Rasulullah.

 

Komik ini santai, humor dan diselitkan dengan dialog-dialog yang sinis sekaligus mampu menyedarkan kita akan sikap kurang baik yang telah menjadi tabiat kita sebelum ini.

 

Mudah-mudahan ia bermanfaat dan dapat mendidik kita menjadi umat Islam yang Hari-hari Sayang Nabi dengan Hidupkan Hati Cantikkan Akhlak.

 

 

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini