DINOSOUR SUDAH PUPUS. TAPI, BANGSA YANG MEMBACA, LEGASINYA AKAN BERKEKALAN.

Jangan buat pembelian di sini. Abam T-Rex nak fokus membaca buku tanpa gangguan. 

Untuk pembelian buku secara online, terus pergi ke website

BOOKCAFE: KEDAI BUKU ONLINE

Klik Di Sini

 


Wan Saiful Wan Jan

Wan Saiful Wan Jan adalah Ketua Eksekutif Institute for Democracy and Economic Affairs (IDEAS).

Beliau juga adalah pengulas tetap mengenai hal ehwal Malaysia dan ASEAN. Beliau banyak menulis di The Star, serta ruang Cina di akhbar Cina yang paling banyak diedarkan di Malaysia, Sin Chew. Pendapatnya dipetik oleh pelbagai media, termasuk BBC, Reuters, International Herald Tribune, Al-Jazeera dan The Economist. Beliau juga sering muncul dalam temu bual di radio Malaysia serta saluran TV Malaysia dan antarabangsa seperti Bloomberg, Channel News Asia dan CCTV.

Wan Saiful dilantik sebagai Felo Pelawat Kanan di Institut Pengajian Asia Tenggara (ISEAS) Singapura; Ahli Lembaga Dewan Perniagaan dan Industri Antarabangsa Malaysia (MICCI), ruang perniagaan tertua di Malaysia dan salah satu penyokong paling aktif bagi komuniti perniagaan di negara ini; dan Penasihat Dewan Perniagaan Malaysia China (MCCC), sebuah badan dengan hampir 2000 ahli korporat yang berdedikasi untuk melanjutkan hubungan perdagangan antara Malaysia dan China.

Wan Saiful juga Pengerusi Rangkaian Istanbul untuk Liberty (www.istanbulnetwork.org). Rangkaian Istanbul ditubuhkan pada tahun 2011 untuk meneroka dan mempromosikan prinsip dan nilai masyarakat bebas di dunia Islam. Rangkaian global ini menyatukan sarjana dan penyelidik yang berdedikasi untuk memajukan nilai-nilai manusia sejagat seperti kebebasan, keamanan, toleransi, penghormatan, integriti, dan kesaksamaan di bawah undang-undang di kalangan masyarakat Islam di dunia.

 

 

CARI PRODUK (MENGIKUT HARGA) CARI PRODUK (MENGIKUT HARGA)